Alkuun

Viikon somesivistäjä - viikko 3

#trollitontammikuu nimeää joka viikko somesivistäjän, joka on onnistunut edistämään hyvää somekulttuuria värikkäissäkin keskusteluissa. Somesivistäjiksi on jo kruunattu Rakel Liekki ja viime viikolla tunnustuksen ansaitsi someanniltaan edistyksellinen tammikuun toinen viikko. Tämän nimityksen tarkoituksena on innostaa kaikkia mukaan parempaan keskustelukulttuuriin sosiaalisessa medissa.


Tammikuun kolmannella viikolla elämä somessa on ollut mukavan hillittyä. Hanna Hurmosen kampanja erään nettijulkaisun sulkemiseksi herättikin hiljaisuuden keskellä poikkeuksellista huomiota. Hanna on saanut hyvinkin uhkaavia viestejä sekä kommentointi kampanjasta on ollut osittain hyvin mautonta.


Emmi Mustosen suunnittelemat leijonapaidat olivat myös omiaan lisäämään netissä vaanivaa vihatulitusta. Emmin paita-design nousi hyvin nopeasti sosiaalisen median keskiöön.


Tammikuun kolmannen viikon somesivistäjäksi olemme valinneet Emmi Mustosen paitoja myyvän Rupla-kohtaamispaikan. Paitoihin liittyvä kommentointi Ruplan FB-sivuilla täyttää melko varmasti rikoksen merkit. Ruplan FB:sivujen ylläpitäjät ovat kuitenkin hallineet keskustelua esimerkillisesti kiihtymättä. Onneksi olkoon.
 

#trollitontammikuu jatkuu tämän kuun loppuun. Kiitos, että olet jo mukana, kiitos, jos tulet nyt mukaan ja erityiskiitos, mikäli haluat jakaa arvojamme seuraajiesi kanssa.


Ystävällisesti,

Ali Jahangiri
Tammikuun päätoimittaja