Alkuun
9.12.2015
Teksti: Tuija Sorjanen Kuvat: Nina Karlsson

Vapaaehtoiset kohtasivat messuilla HelsingissäInhimillisiä Uutisia tapasi vapaaehtoistyön tekijöitä Vapaaehtoistoiminnan messuilla Vanhalla ylioppilastalolla 3. joulukuuta. Moni suosittelee vapaaehtoistyötä vanhusten tai pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden parissa.

 1) Millaista vapaaehtoistyötä teet ja miksi?

2) Mitä vapaaehtoistyötä suosittelisit tuttavallesi?

 

Jiri Sironen, 41, Helsinki

 

1) Teen omaan lähialueeseen liittyvää vapaaehtoistyötä. Minulla on pieni lapsi, eikä työn jälkeen ole aikaa juuri muuhun kuin omaan lähipiiriin. En toimi minkään järjestön jäsenyyden kautta, vaan osallistun muuten kaupunginosatapahtumiin ja alueen yhdistyksen keskusteluihin.
 

2) Kansalaisten olisi hyvä olla aktiivisia myös poliittisessa työssä. Turvapaikanhakijoita ei saisi unohtaa. Heidän hyväkseen voi toimia muutenkin kuin vastaanottokeskuksissa, esimerkiksi asuinalueilla.


 

Outi Sihvonen, 32, Helsinki

 

1) Minua kiinnostaa lasten ja nuorten kanssa netissä työskentely, esimerkiksi verkkoterkkarityö. Verkko on helpoin kanava auttaa nuoria.


2) Pakolaistilanne vaatii nyt eniten vapaaehtoistyötä, mutta jos sitä ei olisi, neuvoisin keskittymään lapsiin ja nuoriin.

 

Jaana Kaaja, 46, Helsinki

 

1) Olen lapseni omaishoitaja. Toimin Pollissa (Pääkaupunkiseudun Omaiset ja Läheiset ry).


2) Vanhusten ja lapsiperheiden parissa tarvitaan aina ihmisiä.

 

Kerttuli Korhonen, 30, Helsinki

 

1) Haluaisin työskennellä Naisten Linjalla. Olen feministi. Naiset tarvitsevat keskuteluapua väkivaltatilanteissa sekä apua ja tietoa oikeusasioissa. Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen näkökulmaa pitäisi tuoda lisää esiin.


2) Suosittelisin vanhusten kanssa työskentelyä. Esimerkiksi ystäväpalvelu on konkreettista ja tarpeellista toimintaa.

 

Ari Wikman, 50, Helsinki

 

1) Nyt työskentelen Avita kaveria -hankkeessa. Vertaistoiminta on lähellä sydäntä. Vertaisuudesta on apua monessa asiassa.


2) Suosittelisin ryhtymään kaikkeen, mihin vain kynnelle kykenee ja mihin löytyy vähääkään kiinnostusta. Työsarkaa riittää.

 

Vapaaehtoistoiminnan messut järjestettiin Helsingissä Vanhalla ylioppilastalolla 3. joulukuuta. Paikalla oli yli 80 näytteilleasettajaa. Tapahtuma oli Vapaaehtoisten päivän päätapahtuma.