Alkuun

Vaikuttavaa toimintaa! – RAY palkitsi kolme järjestöä

RAY:n tukema järjestötoiminta on parhaimmillaan yhteiskunnallisesti vaikuttavaa ja tuloksellisesta. Niinpä RAY palkitseekin vuosittain kolme erityisen hyvin avunsaajat tavoittanutta järjestöä Vaikuttavaa! -tunnustuspalkinnolla.
 

Tänä vuonna palkinnon saavat Marttaliitto, Oulun Seudun Muistiyhdistys ja Vailla vakinaista asuntoa ry.
 

RAY:n avustusosastolla seurataan avustusrahojen käyttöä ja niillä tuotetun toiminnan laatua. 

– On pelaajiemme ja koko yhteiskunnan etu, että tiedämme mihin rahapeleihin käytetyt eurot päätyvät, ja mitä niillä saadaan aikaiseksi. Tänäkin vuonna halusimme erityisesti tuoda esiin, miten monipuolista työtä järjestöt Suomessa tekevät. Palkittavat kolme järjestöä auttavat toiminnallaan hyvin eri tavoin hyvin erilaisissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä. Yhdistävänä tekijänä näillä järjestöillä on kuitenkin toiminnan korkea laatu, seurantapäällikkö Janne Jalava RAY:n avustusosastolta kertoo.

 

Ja Vaikuttavaa!-voittajat ovat…

 

Marttaliitto ry, Arki sujuvaksi -kurssitoiminta
Marttapiirit järjestävät työpajanuorille, mielenterveys- ja päihdekuntoutujille, maahanmuuttajille ja heidän perheilleen sekä vangeille ja yhdyskuntaseuraamusasiakkaille vuosittain noin 900 kotitalouskurssia. Kurssien tavoitteena on paitsi vahvistaa osallistujien arjen sujumista myös edistää kurssilaisten sosiaalisten taitojen kehittymistä ja ryhmässä toimimista.

 
Oulun Seudun Muistiyhdistys ry
Yhdistys tekee työtä muistisairauksien ja niiden haittavaikutusten vähentämiseksi ja toimii muistisairaiden ja heidän perheidensä etujen valvojana. Yhdistys toimii myös muistisairaiden ja heidän perheidensä tukena arjen haasteissa ja jakaa tietoa ja neuvoja sairastuneille sekä heidän läheisilleen sekä sairauden kohdatessa että edetessä.

 
Vailla vakinaista asuntoa ry, matalan kynnyksen toiminta
Yökiitäjä-auto etsii pääkaupunkiseudulla öisin ulkona oleilevia asunnottomia ja tarjoaa apua, tukea ja mahdollisuuksien mukaan ruokaa ja kuljetusta kaupungin yömajoitukseen. Yökeskus Kalkkers tarjoaa levähdyspaikan ja neuvontaa. Vepa-keskus on kohtaamispaikka, joka päivisin tarjoaa asunnottomille vertaistukea ja ruokaa sekä yhteyden ammattilaisiin. Järjestö tarjoaa myös asumisneuvontaa, ja liikkuvan tuen ja palveluohjauksen apua mm. viranomaisasioiden hoitoon. Myös päihteetön Vartiosaaren toimintapaikka on asunnottomien tukena vaikeassa elämäntilanteessa.