Alkuun
17.11.2014
Annina Vainio

Töitä vai ei – tulevaisuus askarruttaa pelinuoria

Vaikea taloustilanne ja työpaikan löytyminen huolestuttavat nuoria.

 

Puheenaiheet nousivat esille tempauksessa, jossa Pelastakaa Lapset -yhdistyksen kouluttamat vapaaehtoiset liikkuivat Aapeli.com-pelisivustolla Hemmo-hahmoina. Hemmo on Pelastakaa Lapset ry:n maskotti.

 

Nähtyään Hemmo-hahmon pelisivustolla 13–17-vuotiaat nuoret saivat haastaa vapaaehtoiset pelaamaan esimerkiksi ristinollaa tai laivanupotusta ja keskustella samalla mieltä askarruttavista asioista.

 

Tempaus järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa pohjustamaan kansallista pelipäivää, ja se kesti maanantaista torstaihin yhteensä 8 tunnin ajan. Nuoria osallistui noin 130.

 

 

– Nuoret puhuivat todella avoimesti. Keskustelu pelaamisen ohella on heille tärkeää, kertoo verkkovapaaehtoistoiminnan koordinaattori Netta Vahteri Pelastakaa Lapset -yhdistyksestä.

Hemmo-pelien top 3 -keskustelun aiheet

 

1) Koulutus ja opiskelu. ”Moni nuori pohti, minne heidän kannattaa hakea opiskelemaan peruskoulun jälkeen. Osa oli jo ammattikoulussa, mutta he jännittivät ensimmäistä harjoitteluaan ja sitä, saavatko pysyvän työpaikan.”

2) Taloustilanne. ”Nuoria askarrutti, miten he selviävät mahdollisista taloudellisista vaikeuksista opintojen aikana.”

3) Arjen pienet asiat. ”Yksi nuori pyysi vinkkejä ruokaresepteistä. Moni pohti kaveri- ja perhesuhteidensa kiemuroita. Osa suositteli hyviä radio-ohjelmia, joissa soi monipuolista musiikkia.”

Top 3 -aiheet listasi Netta Vahteri.

 

Annina Vainio