Alkuun
2.2.2015
Manuela Bosco / kuva Sabrina Bqain

Tiellä rauhaan

Jokainen meistä etsii. Kuka muuta väittää, ei vielä tunne itseään. 
 
Etsimme ystävistä, kollegoista, perheestä ja tuntemattomista. 
 
Etsimme yhteiskunnasta, valtiosta, maanosana ja maanpaossa.  Etsimme kirjoista, sävelistä, ristikoista ja järjestyksestä. Etsimme viidakosta, vuorilta, mereltä ja aavikolta. Etsimme rukouksesta, rakastetusta, runoista ja rummutuksesta. Etsimme oikeudesta, anarkiasta, armeijasta ja sodasta. Etsimme filosofiasta, uskonnosta, taiteesta ja talouspolitiikasta. Etsimme raakasuklaasta, lehtikaalista, tantrasta ja gluteenittomasta leivästä. Etsimme kukkakaupasta, kirkosta, hautuumaalta ja kesämökiltä. Etsimme somesta, Tsehovista, Aljazeerasta ja Timesista. Etsimme auringosta, vedestä, metsästä ja sienistä. Etsimme Jumalasta, enkeleistä, Allahista ja kvanttifysiikasta. 
 
Etsimme historiasta, tähdistä, rinnakkaistodellisuudesta ja avataaroista. Etsimme muumeista, muotiviikoilta, olympiastadionilta ja satelliiteista. Etsimme akateemisesta, kotimaisesta, to do -listoista ja neljännesvuosikatsauksesta. Etsimme saunasta, avannosta, juhannusyöstä ja kaamoksesta. Etsimme tiliotteesta, startupeista, dna:sta ja koodauksesta. Etsimme aamukahvista, tinderistä, maitohapoista ja eroista. Etsimme pullosta, pallosta, tipattomasta
ja statuspäivityksistä. Etsimme lenkkareista, botoksista, ripsistä ja rusketuksesta. Etsimme lapsista, koirista, isoäideistä ja  muskari-isistä. Etsimme homoista, lesboista, heteroista ja villiyrteistä. Etsimme retriiteistä, vihreistä, angelinasta ja rasvaisista lohkoperunoista. Etsimme terapiasta, Keniasta, utopiasta ja tangomarkkinoilta. Etsimme korteista, kenosta, kaapeleista ja Krishnamurtista. 
 
Etsimme hiljaa ja kovaa, yksin ja yhdessä. Etsimme alasti ja puettuina, kingeinä ja kingiksinä. Etsimme vimmalla ja voimalla, heikkoina ja houreessa. Etsimme itkien ja huolella, epäillen ja suurina. Etsimme yöllä ja aamulla. Hartaasti ja toivoen, palavasti uskoen.
 
Rauhaan ei ole tietä. Rauha on tie, sanoi rauhan miehistä suurin.
 
Siksi me etsimme.
 
Olkoon rauha kanssamme.
 
Manuela Bosco