Alkuun

Mitä Euroviisut muuttivat?

Euroviisut on nyt veisattu ja kotiinpalanneita Suomen sankariedustajia juhlittiin sunnuntaina komeasti Helsingin Piritorilla. Vaikka tänäkin vuonna euroviisukansa pitäytyi perinteissä, tie muutokselle on raivattu. 

 

PKN:n manageri  Teuvo Merkkiniemi, millainen viisukokemus on ollut ja miten se on vaikuttanut bändin elämään?

 

- Euroviisuproduktion suuruus ja vaativuus yllätti meidät täysin samoin kuin bändin saaman mediahuomion laajuus ja laadukkuus. Suomalaiset ovat todella joutuneet muodostamaan oman kantansa erilaisuuteen ja vammaisuuteen tänä keväänä. Bändi tullaan muistamaan viisuosallistumisen myötä tosi pitkään ja mukanaolo tämän kokoluokan toteutuksessa on tehnyt bändin imagolle erittäin hyvää - samoin kuin erilaisuuden kohtaamiselle ympäri maailman. Bändi on saanut tästä kokemuksesta erinomaista pääomaa esiintymiseen, haastatteluihin ja median kohtaamiseen. Nyt ollaan valmiita vaikka mihin! Lähtökohtaisesti ajatus punkbändistä Euroviisuissa vaikuttaa lähes itsemurhalta ja ei-jatkoon menevät unohdetaan, mutta PKN:lle kävi toisin.  Bändin ruohonjuuritason kannatus Euroopassa on tämän myötä kasvanut ja se on bändin jatkon kannalta todella hyvä juttu.

 

- Ken leikkiin ryhtyy, sen kestäkööt!, kuittaa basisti Sami Helle.

 

PKN on tehnyt yli 300 keikkaa ympäri maailman ja näistä keikoista ei ole koskaan myyty yhtään itse, vaan kaikkiin tilaisuuksiin PKN:ää on pyydetty mukaan. Parin päivän päästä palataan takaisin sorvin ääreen ja keikkoja on myyty jo ensi vuoden puolelle saakka. Arki jatkuu.

 

- Parasta on ollut, että oon saanut kokea jotakin näin suurta yhdessä tärkeiden ihmisten eli Teuvon (Merkkiniemi) ja Kallen (Pajamaa) kanssa, Sami lisää.

 

 

Millainen vuoden 2015 viisukokemus on ollut Maija Aho, Suomen viisudelegaation vetäjä (YLE)?

 

- Kokemus on joka vuosi erilainen. Siihen vaikuttaa kisojen järjestäjämaa ja tietysti artisti, jonka kanssa matkassa ollaan. Wienissä asiat ovat sujuneet kivuttomasti. PKN:n kanssa on ollut tosi helppoa ja mukavaa tehdä yhteistyötä. Viisuprojektin suunnittelussa lähdetään liikkeelle siitä, mitä bändi haluaa ja yhteistyö PKN:n managerien Teuvo Merkkiniemen ja Kalle Pajamaan kanssa on ollut erinomaista.Isoimpana erona aikaisempiin vuosiin on ollut ennen kisoja saavutettu näkyvyys, koskaan aiemmin sitä ei ole ollut näin paljoa. Bändistä on myös kirjoitettu selkeästi enemmän isoissa ja tärkeissä medioissa, etenkin ulkomaisissa.  Antoisinta tämän vuoden viisuprojektissa on ollut saada tutustua Perttiin, Kariin, Toniin ja Samiin. Pojat ovat aivan ihania ja sydämellisiä ihmisiä, ja parasta on, että olen saanut jakaa tämän kokemuksen heidän kanssaan! 

 

Auf Wiedersehen Wien!