Alkuun
15.4.2016
Sanna Kontkanen, kuva Pekka Elomaa

Solidaarisuuden osoitus Tansanian vammaisille

Kulttuuritehdas Korjaamolla kerättiin varoja Tansanian vammaisten liikunta- ja kulttuuritoimintaan keskiviikkona 27.8. SalamaRock-hyväntekeväisyyskonsertti järjestettiin yhteistyössä Radio Valon, Liikunnan Kehitysyhteistyö LiiKe ry:n ja journalistien kehitysyhteistyöjärjestö Vikesin kanssa. Radio Valo on kehitysvammaisten mediatoimintaa, jota RAY tukee.

 

Keikkapalkkioiden lisäksi myös lippu- ja arpajaistulot lahjoitettiin LiiKe ry:n ja Vikesin Tansanian Mtwaran alueen kehitysyhteistyöhön. Esiintyjäkaarti oli vaikuttava. Pertti Kurikan Nimipäivien lisäksi tapahtumassa esiintyivät mm. Pepe Willberg ja Eduardo Martinez & Kalle Salonen yhtyeineen.

 

SalamaRockin ideoivat Punk-yhtye Pertti Kurikan Nimipäivien basisti Sami Helle ja hänen Radio Valo –toimittajakollegansa. Radio Valo lähtee Tansaniaan syyskuussa ulkoministeriön kulttuurimatkatuen avulla.

Aiomme dokumentoida reissumme ja kirjoitamme matkablogia, Radio Valon projektipäällikkö Markus Vähälä kertoo.

Tarkoituksena on käynnistää yhteistyö paikallisen Radio Jamiin kanssa, jonka kanssa Vikes on jo pidempään ollut tekemisissä. Kahden viikon vierailun ajan radio-ohjelmaa tehdään Tansaniassa paikallisten kehitysvammaisten kanssa. Sen lisäksi järjestetään work shop, yhteinen urheilupäivä ja tavataan paikallisia muusikoita.

Haluamme olla esimerkkinä vammaisten tekemästä mediatyöstä. Vammaisten asema Tansaniassa on vaikea ja vain yksi prosentti heistä käy koulua. Toivomme, että voimme matkamme aikana vaikuttaa edes jollakin tavalla tilanteeseen. Tämä on solidaarisuuden osoitus, Vähälä jatkaa.

Pertti Kurikan Nimipäivien basisti Sami Helle odottaa matkalta paljon.

Toivon, että yhteistyömme jatkuu edelleen matkan jälkeen, Helle sanoo toiveikkaana.

RAY tukee Lyhty ry:n Radio Valon toimintaa tänä vuonna 80 000 eurolla. Lisätietoa Radio Valon toiminnasta ja Tansanian matkablogin löydät täältä:

 

http://radiovalogoestansania.wordpress.com/

http://www.radiovalo.fi