Alkuun
24.5.2016
teksti: Sonja Lehtonen

SignGirls viittoo hittejä

Viittomakielen ohjaajat Nina Kukkaslahti ja Alisa Nissinen esittävät suomalaisia hittikappaleita viittoen.

 

Nina Kukkaslahti ja Alisa Nissinen ovat SignGirls. (Kuvakaappaus SignGirlsin Youtube-tililtä.)

 

Kertokaa siitä, miten kaikki alkoi?

Kaikki alkoi ihan vitsistä koulussa. Saatiin koulussa tehtäväksi viittoa joku laulu. Viitottiin luokan edessä Tean Tytöt tykkää -biisi. Siitä tuli kunnon show! Luokkakaverit sanoivat, että teidän pitää laittaa tämä nettiin.

 

Mitä te ajattelitte kun videot alkoivat levitä?

Se oli hurjaa. Ei ajateltu, että videot olisivat lähteneet leviämään sillä tavalla. Ajateltiin, että niitä katsoo varmaan meidän opiskelukaverit tai muut viittomakielen ohjaajat. Suosio tuli ihan yllätyksenä. Muistetaan, kun laitettiin Facebookiin fanisivut, ja meillä ei ollut siellä yhtään fania. Sitten oltiin ihan innossamme, kun tuli 200 tykkääjää täyteen. (Toim.huom. Nyt tykkääjiä on jo 2270.)

 

Ketkä katsovat teidän videoitanne?

Uskomme, että niitä katsovat kaikenlaiset ihmiset. Monet ovat laittaneet viestiä, että heidän lapset on näistä ihan innoissaan. Youtubessa kommentoivat aika pitkälti ala-asteikäiset, kun taas Facebookissa tulee palautetta ja biisitoiveita ihan aikuisiltakin.

 

Miten videoihin valmistautuminen on muuttunut ajan myötä?

Alkuun ei kiinnitetty huomiota juuri mihinkään. Ei mietitty yhtään, että minkälaiset vaatteet käy mihinkin biisiin. Alussa ei myöskään välitetty virheistä niin paljon. Nyt, kun katsojia on enemmän, niin tulee paineita, että kaiken pitää mennä juuri oikein.

 

Mikä on ollut teidän mielestänne hauskin biisi esittää?

Turmion kätilöt oli hauskin kuvata. Se oli niin erilaista, mitä ollaan tehty. Myös Sata kesää tuhat yötä -biisi on jäänyt mieleen. Siinäkin se koko look ja meikki teki siitä hauskaa!

 

Oletteko käyneet Maailma kylässä -festivaalilla ennen?

Ei olla ennen päästy käymään, mutta odotetaan festaria nyt tosi innoissamme. Ollaan kyllä kuultu monelta, että on ne ovat kivat festarit! Nähdään siis siellä!

 

 

SignGirls esiintyy Inhimillisiä Uutisia -pisteellä Maailma kylässä -festivaalilla 28.–29.5.