Alkuun

Korsetti on jokatytön oikeus

Moni kauhistelee, miten Hilla Lehtimäki voi asua itsekseen, perustaa firman tai haaveilla yökerhon perustamisesta. Hillan mielestä vammaisuus ei ole mikään syy jättää asioita tekemättä.

 

 

Korkokengät tietenkin!

 

Hilla Lehtimäki, 20,  haluaa näyttää hyvältä, kun hän lähtee ovesta ulos. Naiselliseen tyyliin kuuluvat kauniit kengät ja ihanat mekot.

 

”Moni kuvittelee, että pyörätuolissa istuvalla pitäisi olla kulahtaneet collegehousut jalassa, koska ne on helppo vetää jalkaan. Miksi en saisi pukeutua niin kuin muutkin?”

 

 

Hilla Lehtimäki löysi dramaattisen pukeutumistyylin pari vuotta sitten. Sitä ennen hän oli innostunut 50-luvun tyylistä.

 

 

Vammaisille suunniteltuja vaatemallistoja Lehtimäki kammoksuu. Hän ei koskaan suostuisi pukemaan sellaisia rumiluksia päälleen. Siispä tavalliset pillifarkut kiskotaan jalkaan avustajan voimin. Lehtimäki haluaa vain sellaisia avustajia, jotka suostuvat pukemaan hänet vaikka cancan-mekkoon.

 

Muoti on aina ollut Lehtimäelle tärkeä asia, ja hän haaveili pitkään vaatesuunnittelijan urasta. Yksi suuri muotiunelma toteutui pari vuotta sitten, kun Lehtimäki pääsi järjestämään muotinäytöksiä kauppakeskus Kamppiin. Näytösten sanoma oli, että jokainen saa pukeutua niin kuin haluaa.

 

 

Lehtimäki pyörittää pientä pukuvuokraamoaan kotoaan käsin. Rakkain asuste on taistelukukon sulista tehty puuhka.

 

 

 

Pukudraama vei mennessään

 

Viime syksynä toteutui Lehtimäen toinen unelma, kun hän perusti oman yrityksen. Lehtimäki  vuokraa 1800–1920-lukujen pukuja ja asusteita. Tällä hetkellä hän on aivan hurahtanut kyseisen aikakauden aatelisten ja alamaailman tyyliin.

 

Viktoriaanisen ajan tyylivinkkejä Lehtimäki etsii vanhoista elokuvista. Lempisarjansa Downton Abbeyn hän on katsonut läpi jo seitsemän kertaa. Kaikenlainen draama on kiehtonut aina, joten Lehtimäki tunsi olonsa kotoisaksi naisellisissa mekoissa monien eri tyylikokeilujen jälkeen.

 

”Jotenkin se vain nappasi heti. Löysin tästä paljon voimaa ja keinoja käsitellä nuoren naisen myrskyäviä tunteita”, Lehtimäki sanoo.

 

Nyt Lehtimäki haaveilee työstä, jossa saisi olla tekemisissä burleskin ja kabareen kanssa. Esimerkiksi puvustaminen kiinnostaa. Tai sitten oma yökerho! Sellainen, missä olisi 1800-luvun tyyliin cancan-tanssijoita ja ajan henkeen sopiva pukukoodi.

 

Kun Lehtimäki pukee päälleen viktoriaanisen tyylin puvun ja asusteet, hän tuntee olevansa oma itsensä.

 

 

 

Unelmat toteutuvat, kun uskaltaa rikkoa sääntöjä

 

Luovana ihmisenä Lehtimäki keksii uusia ideoita ja unelmia jatkuvasti. Moni ihmettelee, miten liikunta- ja puhevammainen nuori pystyy kaikkeen.

 

”Ei tarvitse tehdä edes kovin ihmeellisiä asioita, kun ihmiset jo kummastelevat, miten uskaltaa, kun on noin vammainen.”

 

 

”Ihana ääni!” Lehtimäki rakastaa tatuointineulan surinaa. Yksi hänen lempipaikoistaan on Tattoo Hekan studio.

 

 

 

Käsivarsien tatuoinnit kertovat Lehtimäelle tärkeistä asioista. Lehtimäki ideoi aiheet, mutta hän antaa luottotatuoijansa piirtää kuvat.

 

 

Lehtimäki asuu omassa asunnossa, omistaa ison rottweilerin, on perustanut oman toiminimen ja matkustanut yli 18 maassa. Helppojen oloasujen sijaan hän välillä laittautuu seksikkääseen korsettiin ja röyhelömekkoon. Välillä hän myös saattaa ottaa tatuoinnin itselle tärkeästä aiheesta.

 

Lehtimäki ei halua miellyttää ketään, vaan hän haluaa tehdä, mitä tahtoo. Suuria haaveita saa olla, eikä asioita tarvitse tehdä, niin kuin muut tekevät.

 

”Elämä on lyhyt. Riko sääntöjä.”

 

 

Lehtimäki haaveilee, että pääsisi joskus töihin teatteriin. Esimerkiksi puvustaminen tai oman näytelmän kirjoittaminen kiinnostaa.

 

 

Teksti: Helmiina Suhonen
Kuvat: Sabrina Bqain

 

 

KUKA

 

Hilla Lehtimäki

 

  • 20-vuotias hyvinkääläinen yrittäjä, joka omistaa Ms. Private’s Emporium -nimisen pukuvuokraamon.
  • Valmistunut merkonomiksi viime keväänä Validia Ammattiopistossa Järvenpäässä.
  • Harrastaa musiikin kuuntelua sekä elokuvien ja sarjojen katsomista. Erityisesti Lehtimäkeä kiinnostaa 1800–1920-lukujen kulttuuri.
  • Rakastaa argentiinalaista tangoa, ja toivoo pääsevänsä tänä keväänä itsekin tanssitunnille.