Alkuun
22.4.2015
Pirjo Ilves

Pokeriautomaatti jakoi villisti voittoja

Tapahtui 1980-luvulla. Eräs espoolainen yrittäjä ilmoitti pokeriautomaatista, joka jakoi hänen mielestään liikaa voittoja. Erityisesti hän oli kiinnittänyt huomioita miesporukkaan, joka tuli viikonloppuisin pelaamaan.

 

- Onkohan miehillä joku systeemi, kun pokeriautomaatti sylkee jatkuvasti voittoja, huolestunut yrittäjä kysyi RAY:n huoltoedustajalta.

 

Ohjelman suunnittelija otti oudosti voittoja jakavan ohjelman pikaisesti selvitykseen, sillä normaalisti automaatti palauttaa voittoina noin 90 prosenttia.

 

- Testasin peliä ja etsin koodivirhettä. Entä jos tuplauksessa häviö ei aina nollaisikaan voittoa? Oli helppo muuttaa pakka puolikkaaksi eli ottaa käyttöön vain hertta- ja patakortit, jolloin voittoja tuli useammin ja oli helpompi testata jääkö tuplausvoitto päälle. Ei jäänyt, mutta lisäsin varmuudeksi koodiin rivin, jossa häviö taatusti nollasi tuplausvoiton, Kimmo kertoo.

 

Oli perjantai-iltapäivä ja koodi piti saada nopeasti kuntoon. Huoltoedustaja sai odottaessaan uuden ohjelmiston ja yrittäjä varmemmin toimivan pokeriautomaatin. Mutta.

 

- Kuulin maanantaina, että yrittäjä oli joutunut sulkemaan pokeriautomaatin jo lauantaina. Voittoja oli nyt kilissyt vielä aiempaa enemmän, kun peli jakoi jatkuvasti värejä ja värisuoria. Kävi ilmi, että olin unohtanut lisätä puuttuvat kortit ohjelmistoon, Kimmo lisää.

 

 

Inhimillisen virheen ansioista yksi pokeriautomaatti Espoossa jakoi sinä viikonloppuna pelaajille ylimääräisiä voittoja anteliaasti. Nykyisin ohjelmistot jaetaan verkon kautta, eikä yksittäisten automaattien koodivirheet ole enää mahdollisia.

 

RAY:n pelitoiminnan tuotto oli viime vuonna 776,4 miljoonaa euroa. Uusia automaatteja julkaistaan eri kanavissa vuosittain noin 15.