Alkuun

12 pistettä tukijoukoille

 

Tänään jännittävät paitsi PKN:n pojat myös Wieniin mukaan matkanneet tukijoukot. RAY on yhteistyössä Bassoradion kanssa mahdollistanut bändiläisten omaisten matkan paikan päälle. 

 

Rumpali Toni Välitalon isä Kyösti Välitalo on kiertänyt keikoilla mukana kuutisen vuotta. Matkaa on tehty Saksaan, Hollantiin, Sveitsiin, Latviaan, Iso-Britanniaan kolme kertaa, Kanadaan, Yhdysvaltoihin ja tietysti ristiin rastiin kotimaata. Reissuilla oppii tuntemaan porukan läpikotaisin. Jos jotain pientä eripuraa on syntynyt, kaikki keikat on hoidettu ammattimaisesti. Bändin pojat ovat keikkamatkoilla, kuten aina, omia valloittavia persooniaan.

 

Tonille on tärkeää, että isä matkustaa mukana. Kaksikolla sujuu hyvin, vaikka eilen Toni tokaisi  kenraaliharjoitusten perään ensimmäisen kerran koko keikkahistoriassa: "Hyvä kun mä pääsen susta eroon hetkeksi!", isä kertoo nauraen. Tokaisu oli päässyt siinä toivossa, että makeaa rakastava Toni olisi voinut hakea uuden limsan loppuneen tilalle isän silmän välttäessä.

 

- En ollut aiemmin tietoinen, että rahis tekee tällaistä työtä käytännössä. Kun kuulin tästä matkamahdollisuudesta, ajattelin, ettei tämä voi olla totta!, Kyösti kertoo kiitollisena.

 

Nykyinen rahapelijärjestelmä on hänen mielestään vertaansa vailla ja niin erinomainen, ettei sitä saa missään nimessä lopettaa. Keilahallilla Kyösti pitää itsekin järjestelmän rattaat pyörimässä Jokeripokerilla. 

 

- Jännittää ihan sikana!

 

Aira-äiti on yleensä vain kotimaan keikoilla mukana. Kesällä on hienoa kiertää Suomea lomakaudella festarilta toiselle, mutta tälle erikoismatkalle pääsi koko perhe mukaan.  

 

- Tonia ei esiintyminen jännitä yhtään, hän nauttii niin paljon soittamisesta. Erityisesti hän pitää ihmisten kohtaamisesta. Toni muistaa pitkänkin ajan jälkeen missä on tavannut jonkun henkilön.

 

 

Onko Eurooppa valmis?  

 

- Suomi on valmis, sanoo Tonin veli Mika Välitalo varman oloisesti.

 

- Me erotutumme massasta selkeästi. Pojilla on oikea bändi, kaikilla omat instrumentit ja osaavat soittaa. Siitä voitto ei jää kiinni. Mutta jää nähtäväksi ymmärretäänkö mitä kaikkea bändin takana on.

 

Läheisten läsnäololla on kova merkitys. Basisti Sami Helteen matkassa on äiti sekä isä.

 

 

 

Kuvassa: Toni Välitalo, Kyösti Välitalo, Aira Välitalo, Sari Välitalo, Suvi Keskisarja, Mika Välitalo