Alkuun

Päätoimittajalta

Sanotaan, että toiset tekevät mitä osaavat ja toiset mitä ikinä haluavat. Nykyään taitaa kuitenkin olla niin, että lähes kaikki joutuvat tekemään mitä milloinkin sattuu kohdalle.

Turvattomuus, “kovat ajat” ja menestyksen paineet ajavat meitä ahtaammalle ja yhä useampi hakee toimeentuloaan useista pienistä virroista. Toisille se on pakko, mutta toisille myös vapautus ankean perusduunin ikeestä. Tärkeintä on kuitenkin se, että työ antaa elämälle arvokkaan ja inhimillisen merkityksen oli sitten nuori, aikuinen, kehitysvammainen, taitelija tai vanhus.

Meidän tulisi tarkistaa piittaamattomuuden todellinen hinta ja huomata, että raha, joka sijoitetaan nuorten mahdollisuuksiin, aikuisten kiireen helpottamiseen tai tavalla tai toisella rajoittuneiden tasa-arvoiseen kohteluun, tulee takaisin moninkertaisesti arvokkaampana asiana nimeltä hyvinvointi – paras mahdollinen lääke eriarvoistumiseen ja syrjäytymiseen.

Tässä kuussa keskitymme työelämää tarkasteleviin inhimillisiin uutisiin ja ilmiöihin. Päätoimittajana toivon, että lukijat inspiroituisivat miettimään jokapäiväisiä arvovalintojaan. Jos koko ajan ahdistaa ja on ***** otsassa, eivät valinnat voi olla kovin hyviä. Annetaan yhdessä työlle mahdollisuus olla inhimillistä ja mielekästä ihan kaikille. Annetaan jonkun luotettavamman kuten vaikka evoluution hoitaa loputon suorittaminen.

Kuva: Sabrina Bqain