Alkuun

Muoviroskasta tehty GOO jatkaa matkaansa

RAY:n Inhimilliset Uutiset -tapahtumapisteellä Flow'ssa kohosi Landys Roimolan GOO-teos. Nyt jätemuovista tehdyt kuutiot vaihtavat maisemaa. Tällä hetkellä teos on esillä osana Art Goes Kapakka -festivaalia Helsingin Teurastamolla. Lokakuussa se kootaan Barona Areenan kansainvälisiin taitoluistelukisoihin.

 

Landys Roimola (s. 1992) etsii töissään uusia tapoja ja materiaaleja kiinnostavien pintojen luomiseen. Landyksen työt ovat useimmiten kolmiulotteisia ja veistosmaisia. Mahdollisina materiaaleina hän näkee kaiken langoista lasinsiruihin ja aina roskiin asti.

 

Tällä kertaa negatiivisen kaiun omaava muovi muuttui roskasta GOO:ksi. Suuri teos koostuu tuoleina toimivista palasista, jotka kuka tahansa voi ostaa itselleen. GOO on valmistettu Lassila & Tikanojan muovinkeräyslaitoksen lahjoittamasta pakkausmuovijätteestä.

 

Teoksen osia myytiin jo festivaalien aikana ja sen jälkeen huutokaupassa. Myymättä jääneet GOO:t toimitetaan muoviteollisuudelle uudelleenhyödynnettäväksi esimerkiksi jätesäkkien valmistuksessa.

 

Taiteilija lahjoittaa tuotosta 75 % Kolumbiaan Jardín de la Niña María -lastenkodille. Lahjoitussumma on tällä hetkellä 1 200 euroa.

Landys adoptoitiin Bogótasta aikoinaan Interpedia ry:n avulla Lappeenrantaan. Kuvataide ja musiikki ovat antaneet keinot käsitellä adoptiotaustaa ja kääntää se vahvuudeksi. Landys rakastaa kauneutta ja rumuutta, kaikkea mikä saa ihmisen tuntemaan jotakin.

 

RAY rahoittaa tänä vuonna Interpedia ry:n kansainvälisen adoptiohakijoiden tukemista 226 000 eurolla.

 

Landys Roimolan Goo-veistoksen tuotto menee lastenkotiin Kolumbiaan, HS, 5.8.2014

Lassila & Tikanojan tekemä video Landysistä ja GOO-teoksesta