Alkuun
18.1.2017
tekstit: Mia Sivula, video ja kuvat: Jouni Porsanger

Mikä sinua liikuttaa?

 

Tammikuun toisella viikolla Rovaniemellä valittiin yhdeksän nuorta Art Moves -lähettilästä eri tanssin lajeista. He tekevät yhdessä Inhimillisten Uutisten tammikuun päätoimittajan tanssija Marko Keräsen ja koreografi Johanna Nuutisen kanssa tanssiesityksen toukokuussa järjestettävään tanssitapahtumaan. Nyt neljä tanssilähettilästä kertoo, mikä heitä liikuttaa.

 

 

 

Hilja Tapio

 

Hilja Tapio, 16 vuotta, Rovaniemi.

 

”Olin alkanut tanssia heti, kun opin kävelemään. Balettia tanssin ensimmäisen kerran päiväkodissa. Klassinen baletti on edelleen päälajini. Tanssin myös nykytanssia ja showtanssia. Minulla on sisko ja veli, mutta vain minä tanssin.”

 

 

Alisa Syväjärvi

 

Alisa Syväjärvi, 15 vuotta, Rovaniemi.

 

”Aloitin kolmevuotiaana baletin. Muistan vieläkin tanssisalin puisen lattian ja samanlaiset asumme, vaaleanpunaiset tutut ja valkoiset sukkahousut. Mutta olisin mieluummin tanssinut vain kotona. Tänä päivänä lähden balettitunneille mielelläni. Vaikka treenejä on melkein joka päivä ja viikonloppuisinkin kursseja, se ei haittaa yhtään.”

 

 

Eeva Rohiola

 

Eeva Rohiola, 21 vuotta, Rovaniemi.

 

”Lopetin kilpavoimistelun 10-vuotiaana. Paras kaverini pyysi minua mukaan jazztanssitunnille. Siitä tanssiharrastukseni lähti. Tiesin jo lukiossa, että haluan tehdä tanssin parissa myös työtä. Nyt opiskelen tanssia ammattikoulussa.”

 

 

Saana Keränen

 

Saana Keränen, 23 vuotta, Rovaniemi.

 

”Äiti vei minut pienenä satutanssiin, mutta varsinainen tanssikipinä iski minuun vasta 17-vuotiaana. Kävin kaikki tanssikurssit, mitkä löysin. Nyt opiskelen liikunnanohjaajaksi ja harrastan breakdancea. Siinä parasta on tanssimisen vapaus: saa jammailla ja pääsee freestailaamaan.”