Alkuun
6.8.2014
Inhimillisiä uutisia

Maailma muuttuu Flow kerrallaan

Kysyimme suomalaisilta Flow-artisteilta mitä inhimillistä he odottavat viikonlopulta ja kahtakymmentä käyvältä Flow festivaalilta. Millaista fiilistä, millaisia inhimillisiä uutisia?

 

 

 

Noah Kin:
”Yhteispeliä!”

 

Viime vuonna ensimmäistä kertaa Flow’ssa esiintynyt räppäri Noah Kin hurmasi tiensä Lontooseen asti. Nyt hän haluaa saada lauantain keikallaan kymmenennen asteen yhteyden yleisöönsä ja luoda lisää yhtenäisyyttä sekä yhteispeliä.

 

”Toivoisin, että ihmiset osaisivat muuallakin ilmaista tunteitaan ja ajatuksiaan muuten kuin riehumalla. On hienointa kuulla esimerkiksi pienistä ja tuntemattomista kulttuurin tekijöistä, jotka inspiroivat omalla jutullaan yhtäkkiä suuria massoja.”

 

 

 

 

Jori Sjöroos, Magenta Skycode:
”Ihmiset, älkää pelätkö”

 

Popvisionääri Jori Sjöroosin indiebändi Magenta Skycoden viimeinen festarikeikka kuullaan perjantaina Flow’ssa. Monessa mukana ollut Jori nimeää Flow’n rakkauden festivaaliksi aikaisempien vuosien perusteella ja odottaa samaa tältä vuodelta.

 

”Haluan, että ihmiset lähtevät hymyssä suin pois niin omalta keikalta kuin koko festareilta. Flow’ssa saa olla sellainen kuin on ja toivoisin samaa kaikkialle. Esimerkiksi nuorten mielenterveysongelmista voisi puhua julkisuudessakin enemmän ja avoimemmin.”

 

 

 

 

Iisa:
”Älkää jättäkö kaveria yksin kotimatkalle”

 

Sunnuntaina ihanan eteerisen settinsä heittävä Iisa toivoo, että festivaalikansa  suhtautuisi rennosti ja huumorilla liian pitkiin vessa-, juoma- ja ruokajonoihin ja muihin väentungoksen aiheuttamiin haasteisiin, kuten kylkeen osuvaan kyynärpäähän tai väärin ja kovaa mukana laulavaan vieruskaveriin.

 

”Jos ei stressattaisi pikkuasioista ja jätettäisiin turha hampaiden kiristely. Toteutan parhaani mukaan tätä visiota. Joskus keikkaa ennen on jännitettä ilmassa esim. teknisten yllätysten aiheuttamana, ja silloin saatan heittäytyä stressaamaan. Aion ottaa itsekin iisisti.”

 

Samaa rentoutta Iisa toivoo yhteiskunnallisiin teemoihin ja erityisesti ihmisoikeusasioihin. Niin että kaksi naista voisi mennä jatkossakin naimisiin kirkossa, eikä kukaan vetäisi hernettä nenään.

 

”Nauttikaa festareista ja toisistanne. Älkää jättäkö kaveria yksin kotimatkalle.”