Alkuun
25.5.2016
teksti: Sanna Kotkanen, kuva: Jaakko Virtanen / Kepa

Maailma kylässä ja Inhimillisiä Uutisia liputtavat oikeudenmukaisuuden puolesta

Hanna Onttonen oli töissä Inhimillisiä Uutisia -teltassa viime vuonna.

 

On taas se aika vuodesta, kun Maailma kylässä -festivaali valtaa Helsingin Kaisaniemen. RAY:n Inhimillisiä Uutisia on jälleen mukana menossa. Inhimillisiä Uutisia -piste sijaitsee viimevuotiseen tapaan aivan Rautatientorin keskellä.
 

Tänä vuonna festivaalin pääteemana on oikeudenmukaisuus. Monella mittarilla mitattuna maailma on parempi paikka kuin ennen, mutta oikeudenmukaiseen ja tasa-arvoiseen maailmaan on vielä pitkä matka.

 

”Tämä on ollut aina lempifestarini. Sellainen kesän aloitus tärkeillä asioilla ja teemoilla höystettynä. On ilo olla mukana toistamiseen Inhimillisten Uutisten kanssa”, kertoo tiedottaja Sanna Kontkanen RAY:n avustusviestinnästä.

 

Festarialueella on liki 300 kansalaisjärjestöä esittelemässä toimintaansa. Inhimillisten Uutisten teltassa toimintaansa esittelevät RAY:n tukemat SPR, Väestöliitto, Pakolaisapu ja Kehitysvammaliitto.

 

Pääteemalla tuodaan esiin niitä mahdollisuuksia ja haasteita, joiden parissa kansalaisjärjestöt toimivat rakentaessaan parempaa ja tasa-arvoisempaa maailmaa. Teeman kautta festivaali haluaa myös innostaa suomalaisia toimimaan oikeudenmukaisen maailman puolesta.

 

 

Lasten kengät hyvään tarkoitukseen

 

Inhimillisten Uutisten teltassa tapahtuu viikonloppuna. Lauantaina kello 12–13 tavattavissa on toukokuun päätoimittaja, kenkäsuunnittelija Minna Parikka. Inhimillisiä Uutisia -pisteellä voi lahjoittaa tarpeettomaksi jääneet lasten kengät, jotka Parikka ohjaa eteenpäin niitä tarvitseville.

 

Kaksi kertaa päivässä esiintyy hittibiisejä viittova SignGirls. Voit myös otattaa kuvan muistoksi festareilta Inhimillisiä Uutisia Maailma kylässä -erikoisnumeron kanteen.

 

Samalla on hieno mahdollisuus tavata RAY:n tukemia järjestöjä ja löytää tapoja vaikuttaa!

 

Hanna Onttonen oli töissä teltassa viime vuonna.

 

”Jaoimme Inhimillisten Uutisten teltassa inhimillisiä tarinoita. Ne olivat hyvin liikuttavia. Eräskin mies kertoi ulkomailla pelastaneensa hengen. Teltassa jopa muodostui uusia ystävyyksiä”, Hanna muistelee.

 

 

Maailma kylässä -festivaali on yksi Suomen suurimmista festivaaleista ja suurin järjestö-, kehitysyhteistyö- ja monikulttuurisuustapahtuma. Tervetuloa mukaan, nähdään teltalla!

28.–29.5.2016, la 11–20, su 11–18

Lisäinfoa festivaalista: www.maailmakylassa.fi/