Alkuun
30.5.2016
teksti ja kuvat: Sanna Kotkanen

”Luotan siihen, että rasismi vähenee ja ihmiset tulevat järkiinsä.”

Maailma kylässä -festivaali keräsi viikonloppuna lähes 80 000 oikeudenmukaisen maailman puolesta juhlinutta ihmistä Helsingin Kaisaniemeen ja Rautatientorille. Inhimillisiä Uutisia oli mukana tapahtumassa. Kysyimme kuudelta Maailma kylässä -festivaalikävijältä, minkä luottamusloikan he lupaavat itse tehdä.

 

Piitu: ”Luotan jo paljon. Minulla on paljon tulevaisuudenuskoa. Luotan siihen, että rasismi vähenee ja ihmiset tulevat järkiinsä.”

 

 

Ilkka: ”Luotan, että suomalaiset ovat vieraanvaraisia ja vastaanottavaisia turvapaikanhakijoita kohtaan. Luotan myös suomalaiseen koulujärjestelmään ja opettajiin. Luotan myös siihen, että monikulttuurisuus lisääntyy. On ollut mukava nähdä, että esimerkiksi Järvenpäässäkin asuu ihmisiä eri kulttuureista.”

 

 

Olli: ”Voisin luottaa enemmän itseeni.”

Veera: ”Toisen tarina on totta. Luotan, että Suomessa herätään siihen, että meillä on jo paljon erivärisiä suomalaisia. Värillä ei ole väliä.”

 

 

Anh: ”Luotan monikulttuurisuuteen. Kaikki voivat elää yhdessä huolimatta siitä, mistä he tulevat. Itse olen kotoisin Vietnamista ja mieheni on suomalainen. Hyvin ovat asiat kuitenkin sujuneet.”

Conny: ”Suomalaiset perinteisesti suhtautuvat asioihin synkistellen ja epäillen. Minä luotan, että talous menee koko ajan parempaan suuntaan. ”