Alkuun
5.11.2014
teksti: Sanna Kontkanen kuvat: Esa ja Tiina Kynäslahden kotialbumi (SimpukkaParit-toiminnan parisuhdepäivien vertaisohjaajia)

Lapsettomuus koskettaa myös miehiä

Miesten Viikkoa vietetään 10. kerran isänpäivään päättyvällä viikolla. Lapsettomien yhdistys Simpukka ry on osallistunut Miessakit ry:n lanseeraamaan tapahtumaan vuodesta 2009 lähtien. Simpukka ry edistää tahattomasti lapsettomien hyvinvointia ja antaa vertaistukea.


-    Lapsettomien lauantaita on vietetty jo yli 20 vuotta äitienpäivää edeltävänä lauantaina. Haluamme huomioida myös miesten lapsettomuuden, sillä se on yleisempää, Simpukka ry:n toiminnanjohtaja Anne Lindfors kertoo.


Miehille lapsettomuuden käsitteleminen voi olla vaikeaa ja usein siitä puhutaan vain elämänkumppanin kanssa. Miehiä on myös vaikeampi saada mukaan yhdistyksen toimintaan.


-    SimpukkaParit-projektilla oli selvästi tilausta. Vertaistuki on todella tärkeää. Järjestämme erilaista parisuhdetoimintaa kuten parisuhdeiltoja ja –viikonloppuja, jotka ovat olleet suosittuja. Kaikki halukkaat eivät aina mahdu mukaan, Lindfors jatkaa.


SimpukkaParit-toiminta alkoi tänä vuonna ja kestää kolme vuotta. Projektipäällikkö Johanna Revon mukaan tavoitteena on vahvistaa parisuhdetta ja löytää yhteisiä ilon aiheita, sillä lapsettomuus voi olla parisuhteelle haastavaa.

 

Seksiä ja Stand Uppia Tampereella

 

Yhdistyksen syyskokousta vietetään Miesten Viikolla.


-    Halusimme kokeilla jotain uutta ja aktivoida miehet mukaan toimintaan. Idea jalostui ja järjestämme nyt Seksiä ja Stand Uppia –tapahtuman lauantaina 8.11. O’Connell’s irkkubaarissa. Suhtaudumme lapsettomuuteen positiivisuuden kautta. Huumori auttaa selviytymään, Lindfors toteaa.

Tapahtuman alussa järjestetään syyskokous, jonka jälkeen tapahtumassa esiintyvät koomikko Antti Syrjä ja psykologi Mirka Paavilainen.

Tampereella, Helsingissä ja Kouvolassa järjestetään Miesten Viikolla myös Tyhjän sylin messuja. Lisätietoja tapahtumista löydät täältä:


http://www.simpukka.info/seksia-ja-stand-uppia/
http://www.simpukka.info/tyhjan-sylin-messut-syksylla-2014/


Raha-automaattiyhdistys antaa vuonna 2014 yleisavustusta yhdistyksen toimintaan 150 000 euroa ja SimpukkaParit-toimintaan 75 000 euroa.