Alkuun

Kesäkiertue starttaa elokuussa, uutisauton reitti on nyt selvillä!

Kuinka Suomi voi? Inhimillisten Uutisten toimitus pakkaa elokuussa uutisauton ja lähtee kesäkiertueelle hakemaan vastauksia kysymykseen ja etsimään tarinoita ja ihmisiä niiden takaa.

 

Kolme viikkoa kestävän kesäkiertueen reitti on muotoutunut RAY:n tukemien järjestöjen lähettämien yli 130 uutisvinkin pohjalta.

 

”Kun tutustuimme ympäri Suomea tulleisiin juttuvinkkeihin, sieltä nousi vaikka mitä kiinnostavaa. Oikein odotan sitä, että pääsemme tienpäälle ja tositoimiin”, kesäkiertueen päätoimittaja Lorenz Backman hehkuttaa.

 

Vaikka reittiä suunnitellaan ja valmistellaan huolella etukäteen, päätoimittaja haluaa, että toimituksella on myös aikaa tarttua hetkeen ja poiketa sivupoluille – kuten roadtripin henkeen kuuluu.

 

”Olisi mahtavaa, että päätyä paikkoihin, joista emme reissuunlähtiessä edes tietäisikään. Sellaisesta syntyy seikkailu”, Backman maalailee.

 

Päätoimittaja toivottaa kaikki tervetulleeksi koputtamaan uutisauton ikkunaan tai vetämään hihasta toimituksen kohdatessaan. Kuulumisia ehditään vaihtaa aina.

 

”Tarjoan mielelläni jutustelun lomassa kupin termarikahvia”, Backman sanoo ja hymyilee.

 

Lisätietoa kesäkiertueesta: www.inhimillisiauutisia.fi/kesakiertue/