Alkuun

Kaikki ei ole mustavalkoista

 

Inhimillisten Uutisten toukokuun vieraileva päätoimittaja somettaja Maiju Voutilainen eli Mansikkka haluaa antaa äänen sellaisille ihmisille, jotka eivät muuten saa sitä kuuluviin.

 

Kuka oikein olet?

 

Olen Maiju Voutilainen, 21, Espoosta. Olen ammatiltani somettaja. Teen päätoimisesti videoita. Asustelen kissojen kanssa ja se on parasta ikinä. Videoillani kuvaan paljon omaa elämääni, jaan omia ajatuksiani ja otan kantaa. Se vaihtelee, mikä on itsellä ajankohtaista. Pidän somettamista päiväkirjamaisena tekemisenä.

 

 

Youtube-kanavallasi on yli 170 000 tilaajaa, ja Instagramissa sinulla on lähes 200 000 seuraajaa. Miten alunperin aloit tehdä videoita ja kertoa omasta elämästäsi?

 

Kaikki on lähtenyt tarpeesta kertoa ja jakaa asioita. Ja siitä, että tykkään esiintyä. Olen lapsesta asti kertonut tarinoita. Yläasteikäisenä pidin muutaman vuoden blogia, jossa esittelin päivän asuja ja esineitä. Kun Suomitube tuli suuremmaksi, kokeilin tehdä videopostauksia. Silloin isoimmilla tubettajilla oli 20 000 tilaajaa. Se tuntui luontevalta – ei superhelpolta mutta ei vaikealtakaan. Ala-asteiässä olin tehnyt videonauhurille omia ohjelmia.

 

”Vuosi sitten julkaisin videon kehonkuvasta. Video on nimeltään Vartalo. Valmistelin sitä vuoden. Kun päätin, että haluan tehdä videon, en silloin vielä ollut valmis tekemään sitä.”

 

Kerrot rehellisesti nuorten elämästä – kuten kehonkuvasta, seksistä ja mielenterveysongelmista. Mistä videosta olet kaikkein ylpein?

 

Vuosi sitten julkaisin videon kehonkuvasta. Video on nimeltään Vartalo. Valmistelin sitä vuoden. Kun päätin, että haluan tehdä videon, en silloin vielä ollut valmis tekemään sitä. On tärkeä aihe, ja pystyn näyttämään kehon realistisesti, kaunistelematta. Se vaatii psyykkaamista. Nyt minua on kiinnostanut kuluttaminen. Sitä varmasti käsittelen lähiaikoina.

 

 

Mitä et näytä videoilla itsestäsi?

 

Vältän sellaisia aiheita, joihin liittyvät muut ihmiset. En myöskään kerro ihmissuhdeasioista, joista voisin antaa vain puolet totuudesta.

 

 

Viime vuonna sinut valittiin Hyvän mielen lähettilääksi ja sait kutsun Linnan juhliin. Nyt olet Inhimillisten Uutisten vieraileva päätoimittaja. Olet mielipidevaikuttaja. Miten aiot käyttää valtaasi?

 

Kun tajusin, että sanoilla on valtaa ja ihmiset imevät informaatiota, olen pyrkinyt suuntaamaan huomion tärkeisiin asioihin. Ajatuksen tasolla olen yrittänyt antaa äänen sellaisille ryhmille, jotka eivät saa sitä muuten kuuluviin. Ja tärkeisiin asioihin, jotka ei välttämättä liity minuun. Tarkoituksena on keskittyä hyviin juttuihin. Haluan saada ihmiset ajattelemaan ja näkemään, että kaikki asiat eivät ole mustavalkoisia.