Alkuun

Husky Rescuen musavideo vangitsee koulukiusaamisen raakuuden

Koulukiusaaminen ei ole poistunut otsikoista. Se on valitettavan tuttua monelle, ja lähes kaikki ovat joskus nähneet tai kokeneet sitä.

 

Suomalaisbändi Husky Rescue ja ohjaaja Miikka Lommi tekivät aiheesta herättävän biisin ja musiikkivideon.

 

– Aihe on minulle läheinen, sillä poikani aloitti tänä syksynä koulun. Olen muutenkin kiinnostunut teemasta, jota harvemmin käsitellään kaupallisissa musiikkivideoissa, kertoo Miikka Lommi.

 

Hän on ohjannut maailmallakin tunnetun suomalaisbändin Husky Rescuen musiikkivideon Under Friendly Fire. Biisin takana on bändin musiikintekijä Marko Nyberg.

 

Musiikkivideolla halutaan nousta koulukiusaamista vastaan – nuorten kielellä, musiikin voimin. Miikka halusi kuvata videon lapsuuden kasvuympäristössään Vantaan Tikkurilassa. Videossa nähdään nuoria tyttöjä jahtaamassa ikätoveriaan harmaasävytteisessä lähiössä.

 


Meikkaaja Pia Hiltunen meikkasi nuoret sarjakuvahahmojen tyyliin. Milena Huhta teki videon kuvitukset ja Katja-Maria Taavitsainen koreografian.

 

 

 

Brittijärjestö Ditch The Label käyttää nyt videota apunaan koulukiusaamisen julkisuuteen nostamisessa.

 

 

RAY tukee koulukiusattuja

Raha-automaattiyhdistys tukee useita järjestöjä, jotka tekevät työtä koulukiusaamiseen parissa. Eri puolilla Suomea löytyy esimerkiksi Tyttöjen ja Poikien taloja, jotka ovat 10–28 -vuotiaille suunnattuja turvallisia, syrjinnästä ja kiusaamisesta vapaita yhteisöjä.

 

Oulun Tyttöjen talon koulukiusatut tekivät lehtisen kokemuksistaan, josta kerroimme Inhimillisissä Uutisissa noin vuosi sitten. Juttu on luettavissa täältä:

http://www.inhimillisiauutisia.fi/koulukiusatut-tekivat-lehtisen-kokemuksistaan/585713