Alkuun
3.7.2015
teksti: Sanna Kontkanen kuvat: Wilma Hurskainen

Helsinki Pride –osallistujien viesti oli selvä: rakkaus kuuluu kaikille

 

Helsinki Pride 2015 –viikkoa vietettiin 22.–28.6. Viikon loppuhuipennukset eli kulkue ja puistojuhla järjestettiin lauantaina.

 

 

 

 

 

Senaatintorilta lähteneeseen kulkueeseen osallistui arvioiden mukaan noin 25 000 marssijaa. Kulkue eteni Esplanadin ja Kasarmikadun kautta Kaivopuistoon. Mukana marssimassa olivat myös RAY:n Eloisa ikä -avustusohjelman rouva Eloisa yhdessä Setan Yhdenvertainen vanhuus –projektin kanssa.

 

 

 

 

 

 

Täällä saisi näkyä enemmänkin vanhempia ihmisiä, pohti puistojuhlaa viettämässä oleva Sirpa.

 

Hän on osallistunut Prideen aina silloin tällöin. Hänen mielestään kasvava osallistujamäärä kertoo siitä, että ihmiset ovat nyt avarakatseisempia. Parasta on se, että jokainen saa olla juuri sellainen kuin on, ei tarvitse esittää mitään.

 

 

 

 

 

Olen käynyt täällä monena vuonna. Parasta ovat tunnelma ja fiilis, kaikki ovat iloisia. Kaikki ovat samanarvoisia, rakkaus on rakkautta, kertoi poikaystävänsä Eemin ja koiransa Watsonin mukaan tuonut Eve.

 

 

 

 

 

Tämä on aivan mieletöntä, totesi Petri. Hän on juuri muuttanut Pohjois-Suomesta Helsinkiin. Syynä vieressä istuva Ari.

 

Petrin ja Arin korostavat moninaisuutta, kaikki ovat yksilöllisiä. Stereotypioista ei pidä välittää.
 

 

Olemmehan mekin tällaisia nallekarhumiehiä! Nykyisin on hienoa, että täällä näkee perheitä, tuttuja, tutun tuttuja. Tunnelma on upea!

 

 

 

 

 

 

 

 

Raha-automaattiyhdistyksen Eloisa ikä –avustusohjelma (2012–2017) luo edellytyksiä ikäihmisten hyvälle arjelle ja mielekkäälle tekemiselle. Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Vanhustyön keskusliiton kanssa. Yhdenvertainen vanhuus -projekti on ollut osa Eloisa ikä -avustusohjelmaa jo käynnistysvuodesta 2012 lähtien. Yhdenvertainen vanhuus II -projekti (2015–2016) jatkaa mukana ohjelmassa.