Alkuun
10.4.2015
Sanna Kontkanen

PAAVO auttaa pois kadulta

 

Vailla vakinaista asuntoa ry:n pitkäaikaisasunnottomuuden vähentämisohjelma PAAVOn myötä asunnottomien määrä on tilastollisesti hieman vähentynyt ja moni ilman omaa kotia pitkään elänyt on saanut paikan uusista asumisyksiköistä.

Vailla vakinaista asuntoa ry on asunnottomien vuonna 1986 perustama yhdistys. Se toimii asunnottomien edunvalvojana ja pyrkii vaikuttamaan yhteiskunnallisella tasolla esimerkiksi lainsäädäntöön.

 

 

 

 

 

ASUNNOTTOMUUS VOI KOHDATA KENET TAHANSA

 

Elämä voi syystä tai toisesta ajaa kenet tahansa asumaan kadulle. Kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen heikko saatavuus, maksuhäiriömerkinnät ja vähävaraisuus ovat jättäneet tällä hetkellä yli 7000 suomalaista asuntomarkkinoiden ulkopuolelle. Esimerkiksi erotilanteessa voi uuden asunnon saaminen olla haastavaa.

 

 

 

 

 

 

Yhdistyksen järjestösihteeri Hanna-Talvikki Vuorinen kertoo, että hätämajoitusta tarvittaisiin sellaisille myös heille, joilla ei ole päihdeongelmaa.

– Tämän lisäksi tarvitaan mielekästä tekemistä, jotta kaikki hankalassa elämäntilanteessa tulisivat kohdatuksi ja kuulluksi. Kansalaisyhteiskunnan rakenteet tulee turvata ja jokaiselle on taattava riittävät osallistumismahdollisuudet, Vuorinen jatkaa.

 

 

 

 

RAY tukee Vailla vakinaista asuntoa ry:tä tänä vuonna 803 000 eurolla. Kuvat ovat Helsinkiläisten asunnottomien suosittuja yöpymispaikkoja, joista meille vinkkasi Vailla vakinaista asuntoa ry:n Yökiitäjä-etsiväpalvelu.

Lue lisää yhdistyksen toiminnasta:

http://www.vvary.fi/

 

Teksti: Sanna Kontkanen

Kuvat: Sabrina Bqain ja Annukka Pakarinen