Alkuun
6.2.2015

Kuka kuulee äitiä?

Salla, Kati ja Ina ovat pienten lasten äitejä. Perheen pyörittämisen ohessa aikaa jää harvoin itselle ja omille haaveille. Usein haaveet saattavat olla pieniä arkisia nautintoja. Mistä nämä äidit löytävät oman rauhan? Entä mistä he haaveilevat?

 

 

 

 

Yhteinen aika edistää perherauhaa

 

Perheenrauhan kannalta on tärkeä, että jokainen perheenjäsen tulee kuulluksi.

 

"Jokaisessa perheessä käydään välillä kiivastakin keskustelua kotitöistä, pelaamisesta, sisustuksesta, tms. Tärkeintä perherauhan säilyttämisessä on se, että perheessä on aikaa toisille perheenjäsenille. Aikaa tulla kuulluksi ja nähdyksi, aikaa keskustella, aikaa tehdä asioita – vaikkapa kotitöitä – yhdessä.

Minusta on tärkeää, että kaikilla perheenjäsenillä on mahdollisuus ja oikeus sanoa mielipiteensä ja tulla kuulluksi yhteisissä ja häntä koskevissa asioissa. Pienillä lapsilla se voi tarkoittaa päätöstä siitä, minkä väriset sukkahousut aamulla laitetaan jalkaan, isommilla yhteistä keskustelua vaikkapa pelaamisen pelisäännöistä.

YK:n yleissopimus lapsen oikeuksista toteaa, että lapsen näkemykset on otettava huomioon lapsen iän ja kehitystason mukaisesti, ja että lapsella on oikeus ilmaista vapaasti mielipiteensä. Lapsen oikeus on aikuisen velvollisuus.  Näin totesi UNICEFin entinen pääsihteeri J.P. Grant."

 

– Ulla Siimes, toiminnanjohtaja, Suomen Vanhempainliitto - 

 

 

Video: Sabrina Bqain, Annukka Pakarinen ja Nina Karlsson