Alkuun

10 askelta mielensäpahoittajasta hyvänlähettilääksi

 

Olemme kiertäneet nyt lähes kaksi viikkoa Suomea etsimässä hyviä uutisia. Tein listan siitä, miten jokainen voi pienellä muutoksella lisätä hyvää koko maahan.

 

Talouslamaa, Kreikan lainoja, työttömyyttä ja muita negatiivisia uutisia. Mitä sitten? Onni ja hyvinvointi ei tule odottamalla ja valittamalla.

 

Inhimillisten uutisten kesäkiertue on osoittanut, että vaikka valtamedian uutiset tuntuvat olevan täynnä sensaatiohakuisia negatiivisia uutisia, paljon hyvää tapahtuu joka puolella. Suomi on täynnä ihmisiä ja järjestöjä, jotka eivät jää ruikuttamaan osaansa, vaan saavat konkreettisilla teoilla positiivisia muutoksia aikaan. Kasvutarinat ovat hämmästyttäviä ja pysäyttäviä.

 

Kiertueen aikana olen miettinyt positiivisia tekijöitä, jotka yhdistävät näitä kaikkia aikaansaavia ihmeellisiä ihmisiä. Kirjoitin itselleni näkemästäni ja kuulemastani huoneentaulun. Näin muistan joka päivä, että muutos syntyy tekemällä, eikä odottamalla. Vastuu muutoksesta ja oman elämäni onnesta on minulla itselläni - joka päivä jokaisessa hetkessä.